top of page

Bio

Robin Julien (°25.04.1986, Brugge, België) is een Belgische architect, Master 'User Oriented Planning and Sustainable Design', LUCA, 2012. Hij is een expert in biologische architectuur en Universal Design.

Stages bij Turbozen architecten (hotels en woonzorgcentra), BAST/Alexis Versele architecten (bio-ecologische architectuur) en Archi 4/Mark Depreeuw architecten (bio-ecologische architectuur).

 

Co-auteur van de UD APP, onderzoek en ontwikkeling van een inclusieve ontwerpgrammatica en gids voor architecten, Faculteit Architectuur KU Leuven. Gastdocent van multi-stakeholder workshops 'Designing in the Dark' en 'Designing the Multi Sensorial City'. Ruime ervaring in het ontwerpen, plannen en uitvoeren van Inclusive Design projecten en architectuur, samen met gebruikersexperts.  Kernlid van het ArCsus Lab, onderzoek en ontwikkeling tactiele boekje UDL Box (Universal Design for Learning), technisch adviseur/support en webmaster.

 

Ontwerper en ontwikkelaar van de ‘Voelmaquette’, een multisensorieel stedelijk model van de stad Gent, dat tactiele aanraking voor blinden verbindt met geografische informatie van de stad. Dit als expert, beleidsadviseur en toegankelijkheidsambtenaar van de stad, waar hij alle projecten van openbare gebouwen en openbaar domein begeleide.

 

Hij is adviseur en operationeel manager van de On Wheels vzw. De organisatie heeft een app ontwikkeld die toegankelijkheidsinformatie geeft voor rolstoelgebruikers en minder mobiele mensen over openbare gebouwen.

 

Hij is de oprichter van CT Steward, een bedrijf dat advies en oplossingen aanbied aan steden en architecten, om ze slimmer, duurzamer en inclusiever te maken.

 

bottom of page